“7 smaržas, ko ērces ienīst”: Mani tās vairs netraucē! Kāds man pazīstams cilvēks man iemācīja, kā atbrīvoties no šiem briesmoņiem!

Kāds pazīstams cilvēks man atklāja noslēpumu kā pasargāties no ērcēm; izrādījās, ka viņš sen nelieto ķīmiju.  Ir vectēva paņēmiens, kas darbojas 100%.

Vaniļa

Mēs neņemam vanilīnu – ērce uz šo ķīmisko vielu nereaģē, jums būs nepieciešama vai nu dabīga vaniļas eļļa ar spēcīgu smaržu, vai arī šīs garšvielas pāksts. Lai pagatavotu vaniļas uzlējumu, jāuzņem 1 litrs ūdens, jāpievieno 3 – 4 dabīgās vaniļas pākstis un jāuzvāra. Bet nav nepieciešams ilgi vārīties, nekavējoties noņemiet no karstuma un atdzesējiet. Pirms došanās uz laukiem sasmērējiet ādu ar vaniļas ūdeni – nebaidieties, ja jums nav alerģijas pret garšvielu, nekādu seku nebūs. Ērce nemaz nevar izturēt dabiskās vaniļas smaržu un nekavējoties aizbēg.

Ar vaniļas ēterisko eļļu ir mazāk problēmu. Jums vienkārši jāiepilina daži pilieni vienkāršā ūdenī un jāizsmidzina vai tādā pašā veidā jāuzklāj uz ādas vai apģērba. Pat ja ērce nejauši uzkritīs jums no koka, tā aizbēgs, nespēdama izturēt vaniļas aromātu.

Starp citu, ja sunim vai kaķim patīk vaniļas smarža, varat to izsmidzināt ar smidzināšanas pudeli – jums nevajadzēs pirkt dārgus ķīmiskos repelentus ērcēm.

“Zvaigzne”

Visas mūsu vecmāmiņas un mātes zina termokodolpadomju balzamu no Vjetnamas. Iepriekš Savienībā “Zvezdochka” lietoja visu saaukstēšanās un radikulītu ārstēšanai. Karsts speciālo augu maisījums, ieelpojot, pārgriež visas iesnas. Smērēja gan bērnus, gan vecus cilvēkus – labi pastrādāti vjetnamieši, izdevās izgudrot pārsteidzoši efektīvu līdzekli pret visu.

Bet izrādās, ka “Zvezdochka” ļoti baidās ne tikai mikrobi, bet arī kukaiņi. Odi, bites, lapsenes, blaktis un ērces nekavējoties atkāpjas, tiklīdz izdzird šo raksturīgo smaržu.

Paņemiet glāzi tīra ūdens un izšķīdiniet zirņa lieluma ziedes gabalu. Labi sakratiet, līdz ziede izšķīst, un ielej smidzināšanas pudelē. Mēs izsmidzinām ādu, drēbes un lietas. Bet esiet uzmanīgi: šķīdums ir kodīgs un var atstāt traipus uz lietām. Nedodiet to acīs, pretējā gadījumā tas sadedzinās ne sliktāk kā pipari.

Skudru spirts

Mēs neizmantojam tīru spirtu, bet atšķaidītu ar ūdeni proporcijā 1:2, tas ir, 50 ml spirta uz 100 ml ūdens. Sakratiet maisījumu un izsmidziniet uz ādas vai apģērba. Smarža nav piemērota visiem, taču tā aizsargā pret ērcēm 3 – 4 stundas. Pēc tam maisījumu var atjaunināt.

Esiet piesardzīgs, skudru spirts ir diezgan kodīgs, tāpēc rūpīgi izsmidziniet to, lai tas nenokļūtu uz gļotādām vai acīm. Izsmidziniet uz visām atklātajām ķermeņa un matu vietām. Nebaidieties, uz jūsu drēbēm nebūs traipu, lai jūs varētu apstrādāt apavus un visas lietas.

Lasi vēl: Ķīmijas minimāli -bet maksimālais efekts: kā atbrīvoties no zāles, izmantojot improvizētus līdzekļus

Dzīvniekus nevajadzētu apsmidzināt ar šo sastāvu, jo tie mīl sevi laizīt un alkohols tiem var izraisīt alerģiju vai pat saindēšanos.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment